Bødskov under pres for at afskaffe måltal for politiet

I rapporten ’Fup eller fakta fra Rigspolitiet og Politiforbundet med 120 interviewede betjente rundt om i landets politikredse, advarer betjentene om, at opklaringsstatistikkerne er pyntede og uden sund fornuft.

Eksempelvis fortæller en betjent, at 45 mand på et tidspunkt blev indkaldt for at stoppe alle på vejene i en unavngiven kreds for at skrive sager nok til, at måltalskravet blev opfyldt.

Netop pæne måltal var sidste år med til at sikre en samlet ekstra bonus på i alt 901.000 kroner til rigspolitichefen og landets 12 politidirektører, skrev BT torsdag.

Fra begge fløje i Folketinget lyder, at justitsministeren har forholdt sig alt for passivt.

Rapporten ’Fup eller fakta var færdig i november sidste år, og Justitsministeriet fik den oversendt fra Rigspolitiet den 15. januar, uden at ministeren har reageret på betjentenes nødråb i rapporten.

»Jeg synes jo, ministeren har været ualmindelig passiv. Det undrer mig, at han intet gør, selv om han får tilsendt en rapport, hvor betjente fortæller, at opklaringsstatistikkerne er pyntede for, at politiledelsen kan få den højest mulige bonus. Men nu må der ske noget, og jeg vil have ministeren til at skaffe et servicetjek af de måltalskrav,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup (DF).

Også Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper (Ø) vil lægge pres på ministeren for at droppe måltalskravene.

»Man skal være både døv og blind for som folketingspolitiker ikke at kunne se, at den er helt gal med den måde, politiets arbejde måles. Kriminalitet kan ikke sættes ind i skemaer, og politiet skal have mulighed for at bekæmpe kriminalitet uden hele tiden at skele til, om måltalskravene nu også bliver opfyldt. Det er på tide, at det også bliver indset på Christiansborgs gange,« siger hun.

Også formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt anbefaler at droppe måltallene.

»Politiet skal også have tid til at gå ud og lave det vigtige præventive arbejde med at tale med unge mennesker, men det måles jo ikke nogen steder. Og når politiet har travlt med at opfylde måltallene, så må andre opgaver prioriteres fra,« siger han.

Justitsministeren holder ferie og kan derfor ikke kommentere kritikken. Formanden for retsudvalget, Karina Lorentzen (SF), er dog lydhør over for kritikken:

»Nu har partierne bag politiformen kun indført de overordnede målkrav, mens det er Rigspolitiet og de enkelte kredse, der har aftalt delene i de enkelte kredses målkrav, men vi lytter til kritikken og vil gerne diskutere, om det kan gøres anderledes«.

Dagens Gossip