Bødskov: Vi kan ikke gøre mere mod rockerborge

Nye rockerborge fortsætter med at dukke op rundt omkring i boligområder i Danmark. Men der er ingen hjælp for naboerne til rockerborgene at hente i regeringens nye rocker- og bandepakke.

Den indeholder ingen nye lovgivningstiltag mod etableringen af rockerborge, da det vil kollidere med grundloven, fortæller justitsminister Morten Bødskov (S) på et pressemøde.

- Politiet er ekstremt opmærksom på aktiviteterne i og omkring de rockerborge, der ligger rundt omkring i landet. I de sidste 15 år har vi diskuteret, om vi kan gå videre, og det kan vi ikke. Vi er gået helt til grænsen af, hvad grundloven tillader i den henseende.

- Grundloven sætter her nogle grænser for, hvad vi kan gøre, og hvad vi ikke kan gøre. Virkeligheden er, at vi kan ikke gå længere, siger Bødskov.

I den seneste tid har der især været fokus på Bandidosrockernes tilholdssted i Vanløse og en ejendom på Præstøvej i Næstved, hvor udbrydergruppen Westside Nation har sit klubhus.

I Næstved valgte politiet i sidste uge at lukke midlertidigt for al adgang til klubhuset på grund af risikoen for angreb fra Bandidos, og det er ifølge Morten Bødskov et eksempel på, at der er mulighed for at reagere.

- Vi har en rockerlov, der virker. I sidste uge viste det sig, at den godt kan benyttes i særlige tilfælde, siger Bødskov.

Justitsministeren peger derudover på, at politiet og kommunerne skal være bedre til at samarbejde mod rockerborgene, og så vil regeringen lave en ny vejledning til landets kommuner omkring mulighederne for at gribe ind overfor rockerborgene.

- Vi vil skabe mulighed for, at kommunerne fremadrettet bliver bedre til at forhindre, at der bliver etableret en rockerborg, siger Bødskov.

I Venstre er man uforstående over for, at regeringen ikke mener, at det er muligt at gøre op med rockerborge i villakvartererne uden at krænke grundloven.

- Bare fordi man har foreningsfrihed, betyder det ikke, at man har lov til at udøve sin forening på en hvilken som helst adresse.

- Forsamlingsfriheden er heller ikke til hindre for, at man kan lukke en hashklub, siger Venstres Jan E. Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip