Bødskov vil forklare om de konkrete trusler

På vej ind til sit politiske livs vigtigste samråd åbner justitsminister Morten Bødskov (S) nu op til at fortælle om de trusler, som, han hævder, lå til grund for sin beslutning om at føre Folketinget og offentligheden bag lyset i sagen om retsudvalgets besøg på Christiania i 2012.

- Det var en alvorlig situation, hvor deres sikkerhed var truet, hvis de kom til Christiania, og det vil jeg forklare dem i dag, lyder det fra Bødskov inden samrådet.

- Retsudvalget har en berettiget forventning om, at tingene bliver lagt frem nu, siger Bødskov på vej ind til samrådet.

I stedet for at fortælle Folketingets Retsudvalg om truslerne - eller slet og ret ikke at sige noget - så valgte Morten Bødskov i stedet at opdigte en begrundelse om, at Københavns daværende politidirektør, Johan Reimann, ikke kunne deltage.

- Det var forkert, at jeg ikke gav den reelle begrundelse. Og det var også forkert, at jeg gav en begrundelse, der var forkert. Det skulle jeg ikke have gjort, siger justitsministeren på vej ind til samrådet.

- Det var en meget alvorlig sag, en sag som jeg aldrig har stået i før, og som havde nogle temmelig hårde dilemmaer, der skulle løses, begrunder justitsministeren sin beslutning om at opdigte en forklaring på, hvorfor retsudvalgets tur måtte aflyses.

/ritzau/

Dagens Gossip