Bødskov vil forsvare omstridt lov alene

»Jeg finder det rigtigst, at det er den minister, der har fremsat lovforslaget til en ny offentlighedslov, som - på regeringens vegne - besvarer de mange helt enslydende spørgsmål vedrørende lovforslaget. Det har jeg informeret Folketingets formand om mandag. Det er også i overensstemmelse med forretningsordenen for Folketinget,« skriver Morten Bødskov i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Justitsministeren tilføjer:

»Jeg har i øvrigt allerede besvaret et enslydende skriftligt spørgsmål. Her peger jeg på, at når vi diskuterer den såkaldte ministerbetjeningsregel, handler det ikke om konkrete eksempler, men om principper, ligesom jeg udførligt har redegjort for, hvorfor regeringen, Venstre og Konservative finder, at der er behov for et fortroligt rum«.

Det er Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, som kræver svar, fordi de mener, at forslaget til den nye offentlighedslov svækker de demokratiske principper.

De har stillet samtlige ministre følgende spørgsmål:

»Vil ministeren nævne konkrete eksempler på, at den gældende lov om offentlighed i forvaltningen ikke i tilstrækkelig grad har givet ministeren et fortroligt rum at arbejde i som minister?«

Den nye offentlighedslov, som regeringen, Venstre og de Konservative står bag, indeholder to omstridte paragraffer, 24 og 27, som undtager visse dokumenter mellem statslige myndigheder for aktindsigt. Dermed indskrænkes offentlighedens kontrol med magthaverne, lyder kritikken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip