Bødskov vil tømme overfyldte fængsler

Fængselspersonalets sygefravær skal ned, og udvisningsdømte fanger skal sidde i særafdelinger uden normal resocialisering.

Det er noget af det, der over de kommende år skal finansiere et opgør med de senere års konstante overbelægning i de danske fængsler, hvor fanger har ligget i gymnastiksale og flere i hver celle.

Sådan lyder budskabet fra justitsminister Morten Bødskov (S), der onsdag præsenterede regeringens udspil til en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen.

- Regeringen lægger op til, at vi nu skal løse kapacitetsproblemet inden for aftaleperioden (2016, red.). Det gør vi ved at investere i 200 nye pladser, siger Morten Bødskov.

I dag er 98 procent af landets celler fyldt, og det høje belæg gør det svært at flytte rundt på de mange bandemedlemmer, der i de senere år har indtaget fængslerne.

- Det er et problem - og ikke mindst et sikkerhedsproblem internt i Kriminalforsorgen - at det har udviklet sig sådan, siger Morten Bødskov.

Han vil dog ikke garantere, at de 1,7 milliarder kroner, som regeringen nu ønsker at bruge ekstra på Kriminalforsorgen, også vil løse problemet med overbelægning en gang for alle.

- Der kan jo være situationer, hvor det bliver nødvendigt, men det skal bestemt ikke være dagligdagen i Kriminalforsorgen.

Regeringen vil nedbringe tallet af optagede fængselspladser fra de nuværende omkring 98 procent i 2013 til permanent at ligge på 94 procent i 2016.

Den øvelse alene koster næsten 600 millioner kroner.

Til gengæld skal udvisningsdømte, udenlandske fanger hurtigere ud af danske celler, ligesom de ikke skal resocialiseres på linje med danske fanger.

- Den resocialisering, der finder sted overfor andre indsatte, den skal de ikke være en del af. De skal have af vide, at de skal hjem, siger Morten Bødskov.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip