Boeing bøjer nakken for Norwegian

Ifølge det norske netmedie DN.no, så der de to parter blevet enige om, at Boeing skal oppe sig for at kunne honorere den indgåede serviceaftale, så Norwegians nye 787 Dreamliner-fly kan komme op på en tilfredsstillende driftsniveau.

»Der kommer nu et helt team af Boeing-folk til Norge, som skal følge med i alt det tekniske og se, hvordan det fungerer. Derudover bliver reservedele nu spredt mere (geografisk, red.) ud, så det bliver nemmere at få fat i de dele, der er brug for,« siger Bjørn Kjos ifølge netavisen efter mødet med Boeing.

Dermed ser det ud til, at der ligger en køreplan klar for at få Norwegians langrutesatsning på skinner.

Satsningen har mildest talt været præget af store problemer. Selskabet måtte starte ruterne med indlejede reservefly, da leveringen af de første Dreamliner-fly var forsinkede. Da flyene begyndte at ankomme viste dig sig langt mindre driftsikre end forventet. Ifølge DN.no har eksempelvis halvdelen af flyvningerne til Bangkok og New York været forsinkede siden udgangen af maj.

Dreamliner-problemerne har ikke bare givet Norwegian en imagemæssig ridse i lakken - den har også medført store udgifter. Analytikere peger på, at Dreamliner-problemerne kan ende med at trække driften 200 millioner kroner ned i årsregnskabet for Norwegian.

På trods af de klingende konsekvenser mener Norwegian-chefen, at det er for tidligt at snakke erstatning. Men han afviser heller ikke, at Norwegian vil diskutere en form for kompensation.

»Det er ikke os, der har været årsag til forsinkelserne, men forhandlinger om kompensation er noget, vi må tage senere,« siger Bjørn Kjos ifølge DN.no.

Han mener da også, at Boeing har undervurderet opstartsproblemerne med det topmoderne Dreamliner-fly, og at det har givet Norwegians passagerer nogle dårlige oplevelser med luftfartsselskabet.

»Det har været alt for dårligt. Jeg har det rigtigt skidt med, at vores passagerer har været fanget i lufthavne og ventet så længe,« siger han og tilføjer:

Jeg tror, Boeing har undervurderet problemerne med Dreamlinerne. Det er reservedele, der har skabt de største problemer, for det hjælper ikke meget, at reservedelslageret ligger i London, når flyet står i Oslo eller New York.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip