Bøjgaard: Iskoldt kvartfinalechok er usandsynligt

Skrevet af admin

07/03/2014

Mest læste i dag

De fire seneste sæsoner har kvartfinalerne i DM-slutspillet i ishockey budt på mindst én overraskelse, hvor et af de fire seedede hold er blevet slået ud.

Men sådan går det ikke denne gang, hvis man spørger ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

- Forskellen mellem top og bund er for stor til, at det kan lade sig gøre. Og så har de fire bedste hold også spillet mere stabilt i denne sæson.

- Hvis der skal ske en overraskelse, så sker på grund af, at et af topholdene spiller under niveau, siger han.

Bøjgaard er helt sikker på, at Esbjerg Energy ikke kan overraske mestrene fra Sønderjyske. Og skal en af de tre øvrige kvartfinaledueller falde uventet ud, skal visse faktorer falde i hak.

- Herlev er afhængig af, at målmand Trevor Koenig står solidt, og det kan han også sagtens gøre. Omvendt lukker Herning bare meget få mål ind, og derfor kan det blive svært at slå dem.

- Rødovre har det med at finde et ekstra gear frem til slutspillet, men de står over for Aalborg, som har tre mand i top-10 på topscorerlisten og laver mange mål.

- Endelig har Odense har haft problemer med målmanden og defensiven, som skal løses, hvis de skal drille Frederikshavn, mener journalisten.

Mens der altså ikke i Jimmy Bøjgaards optik er lagt op til specielt megen spænding i første runde af slutspillet, er der alligevel masser af interessante kampe i vente.

- Hvis de fire tophold går videre til semifinalerne, kan det ikke undgå at blive to meget interessante og tætte serier, uanset hvordan parringerne ender med at se ud.

De fire bedstplacerede hold i grundspillet fik efter tur lov til at vælge deres kvartfinalemodstander, samtidig med at de også har fordel af hjemmebane i en eventuel syvende og afgørende kamp. Samme princip gælder i semifinalerne.

Første kvartfinalerunde sættes i gang fredag 19.30.

/ritzau/