Bølge af bomber dræber 37 mennesker i Bagdad

Skrevet af admin

24/02/2015

Dagens topnyheder

Mindst syv forskellige eksplosioner bragede tirsdag gennem den irakiske hovedstad, Bagdad.

37 mennesker meldes dræbt og snesevis såret ved angrebene, siger politi og hospitalskilder.

Det blodigste angreb fandt sted i Jisr Diyala-distriktet, hvor 24 mennesker blev dræbt af to bomber i et kvarter med restauranter og butikker, hvor mange mennesker færdes.

Tre af de dræbte er politifolk, som forsøgte at forhindre folk i at samles på stedet lige efter den første bombe var eksploderet. Kort efter eksploderede bombe nummer to og rev endnu flere med sig i døden.

Der var ikke umiddelbart nogen, der tog skylden for de mange angreb.

Volden kommer samtidig med, at irakiske styrker kæmper mod militante fra Islamisk Stat, der kontrollerer store dele af det nordlige og vestlige Irak. Den yderliggående gruppe hævder endvidere at stå bag mange af de seneste bombeangreb i Bagdad.

Irakiske kampfly bombede tirsdag Islamisk Stats formodede positioner i byen Garma lidt øst for Fallujah, som islamisterne har taget kontrol med. Det oplyser en sikkerhedskilde i provinsen til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Luftangrebene ødelagde et hus og dræbte seks medlemmer af den samme familie. I udkanten af byen blev yderligere syv mennesker dræbt og 17 såret, siger kilden.

Fallujah ligger omkring 50 kilometer fra Bagdad.

/ritzau/Reuters