Bør du spise avokadosten?

I mange år har avokado været elsket for sit lysegrønne bløde indhold, der er fyldt med næring og sundt fedt. Men nu er den store hårde sten inde i avokadoen, som man altid har smidt ud, kommet i søgelyset. Efter sigende skulle avokadostenen være mindst lige så sund som avokadokødet.

De sociale medier vrimler med tips til at bruge stenene i madlavningen, og videoer, der viser, hvordan man nemmest knuser stenene. Og opskrifter med stenene står i kø på vegetarhjemmesider.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Men hvad er op og ned i snakken om de tilsyneladende utrolig sunde avokadosten?

Ifølge Fooodnetwork bør man slå koldt vand i blodet, inden man hopper med på den nye dille. Der findes forskning, der har undersøgt avokadostens virkning.

Læs ogsåDette simple trick vil få dig til at spise mindre øjeblikkeligt

Tidligere undersøgelser viser, at stenene hjælper på alt fra gigt og tandpine til tarminfektioner, mens det nyeste skulle være, at stenene kan give kræft kamp til stregen og sænke kolesterol.

Men når det er sagt, så er det endnu ikke afgjort, om avokadosten udgør en sundhedsrisiko for mennesker. Derfor anbefaler eksperter fra Hass Avocado heller ikke, at du spiser stenene. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip