Børn har øget risiko for vuggedød i forældrenes seng

Resultatet har ifølge The Guardian fået flere britiske politikere og læger til at henvende sig til sundhedsmyndighederne med krav om, at retningslinjerne for forebyggelse af vuggedød blandt spædbørn også omfatter to sovepladser, indtil de små som minimum er over tre måneder, som tilfældet er i blandt andet Holland og USA.

Det er dog ikke så lige til. Andre eksperter advarer imod at udvide retningslinjerne af frygt for, at risikoen for »pludselig uventet spædbarnsdød« (SIDS), som det hedder i lægeverdenen, vil stige, da forældre så i højere grad vil falde i søvn med deres baby i en sofa eller stol, hvilket udgør en endnu større risiko for vuggedød end i en seng.

The Guardian kalder forskningsresultatet fra London School of Hygiene and Tropical Medicine betydeligt, da det relaterer sig til babyer under tre måneder, hvis forældre vurderes til at have lav risiko for at miste deres spædbarn på grund af vuggedød, da de hverken ryger, drikker eller tager stoffer.

I 2010 var der 287 tilfælde af vuggedød i Storbritannien, og i halvdelen af tilfælde delte forældre og deres spædbarn seng.

Samme år blev der registreret syv tilfælde i Danmark, hvor Sundhedsstyrelsen har haft tre hovedråd siden 1991:

»Læg altid spædbarnet til at sove på ryggen. Undgå rygning i graviditeten og undgå, at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen«.

I 2010 præciserede Sundhedsstyrelsen, at det sikreste sted at sove for et spædbarn er i egen seng, men i samme rum som mor og far.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip