Børn i Filippinerne får psykologisk nødhjælp

Skrevet af admin

28/11/2013

Dagens topnyheder

Nødhjælpsarbejdet er gået ind i en ny fase i Filippinerne, efter at øriget for tre uger siden blev ramt af den historisk kraftfulde tyfon Haiyan, som kostede flere end 5000 mennesker livet.

Mange børn står efterladt tilbage, og nødhjælpsorganisationer som Unicef og Red Barnet har indledt en indsats, der skal tage hånd om de yngste ofre for katastrofen.

I løbet af de kommende tre uger vil Red Barnet opstille 15 beskyttede områder, hvor psykologer og lokalt uddannede skal hjælpe filippinske børn med at bearbejde deres oplevelser.

- Vi uddanner egne og lokale medarbejdere i at arbejde med traumatiserede børn og til at hjælpe børnene med at lege og være sammen med jævnaldrende.

- De skal også lære at håndtere deres oplevelser. Det vil være en stor del af arbejdet fremover i Filippinerne, da så mange børn lider af tab og chok efter Haiyan, siger Tue Jakobsen fra Red Barnet i en pressemeddelelse.

Det er normalt, at eftervirkninger af traumatiserende oplevelser i kølvandet på en naturkatastrofe som Haiyan først viser sig senere.

- Det kan måske ikke umiddelbart ses, men barnet bliver mere sårbart for alvorlige hændelser senere i livet.

- Det er en skrøne, at "det, der ikke dræber os, gør os stærkere," for børns reaktioner afhænger af alder og ikke mindst af, hvor god støtte og omsorg de får efter en katastrofe, siger psykolog i Red Barnet Anne-Sophie Dybdal.

Unicef er i øjeblikket i gang med at uddele skoleudstyr og fritidsudstyr til tusindvis af børn i Filippinerne.

FN-organisationen har sendt 350 bokse af sted med skoleudstyr til 15.000 børn i hver.

Med sendingen til øriget er også medicin og fritidsudstyr som fodbolde og sjippetove.

/ritzau/