Børn i Nepal skal i skole igen efter jordskælv

Den 25. april blev Nepal ramt af det kraftigste jordskælv i landet siden 1934. Siden har op mod én million børn ikke været i skole, men nu begynder det lige så stille at vende.

Det var oprindeligt planen, at første skoledag efter jordskælvet skulle have været den 15. maj, men så blev landet ramt af endnu et jordskælv den 12. maj.

Søndag har 14.000 børn derfor deres første skoledag i mere end fem uger, når Unicef som én af flere humanitære organisationer byder inden for i 137 midlertidige teltskoler.

Det har dog fortsat lange udsigter at få alle de ramte børn tilbage i skole igen. Det fortæller generalsekretæren i Unicef i Danmark, Steen M. Andersen, til Ritzau.

- Jeg ville ønske, jeg kunne sætte uger eller måneder på, men det kan jeg desværre ikke. Vores mål er, at det skal kunne ske inden for de næste to-tre måneder, men det afhænger af, hvor mange penge vi kan skaffe, og om vi kan få fat i børnene igen, siger han.

Erfaringen hos Unicef viser, at sandsynligheden for at få børn tilbage i skole mindskes markant, når de først har været væk i en måned.

Derfor har det haft høj prioritet i organisationen at få etableret midlertidige teltskoler, indtil de ødelagte skoler er genopbygget.

Det er dog ikke kun hos Unicef, at man kæmper for at få børnene i skole igen. Hos Red Barnet har man indtil videre opført 32 midlertidige skoler, mens yderligere 670 er på vej.

Selv om det går den rigtige vej, er der dog fortsat langt igen. I alt blev 32.000 klasseværelser jævnet med jorden under jordskælvet, mens over 15.000 klasseværelser blev ødelagt i mindre grad.

Den nepalesiske regering og de humanitære organisationer i landet anslår, at der skal opsættes 4668 midlertidige teltskoler i landet for at dække behovet for undervisning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip