Børn og gravide slipper for lægekonflikt

Lægekonflikten strammer mere og mere til.

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde på lørdag beslutter de praktiserende læger, om de vil aflevere deres ydernumre, hvilket i praksis betyder, at danskerne skal betale for at gå til lægen fra 1. september.

Men det gælder ikke en række undersøgelser og vaccinationer for børn og gravide.Ydelserne er nemlig ikke en del af overenskomsten mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation.

Det betyder, at gravide og små børn fortsat kan gå til lægen og få foretaget visse helbredsundersøgelser uden at betale for det.

I et brev til de praktiserende læger præciserer Sundhedsstyrelsen, at den forventer, at de såkaldte "profylakseundersøgelse", som er forebyggende helbredsundersøgelser, fortsat er gratis hos lægen.

- Sundhedsstyrelsen forventer, at de praktiserende læger fortsat varetager svangre- og børneundersøgelser samt vaccinationer, heddet det i brevet.

Og danskerne skal ikke frygte, at de nu skal til at betale for undersøgelserne og vaccinationerne. Det slår Claus Christoffersen, der er kommunikationschef i Praktiserende Lægers Organisation, fast.

- Der bliver fortsat foretaget helbredsundersøgelser af gravide, børneundersøgelser og børnevaccinationer, som ligger uden for overenskomsten, siger han.

Claus Christoffersen understreger, at danskerne fortsat kan komme til lægen efter 1. september - man skal blot have sin egen pung op af lommen.

Den såkaldte "profylakseaftale" er indgået mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation.

I 2012 betalte regionerne omkring 275 millioner kroner for cirka 2,2 millioner undersøgelser og vaccinationer, der hører ind under aftalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip