Børn skjuler billeder fra deres forældre med denne hemmelige app

Skrevet af Ninna Andreasen

14/09/2015

Dagens topnyheder

Mange forældre vil - med god grund - gerne have indblik i, hvad deres børn laver på nettet og deres smartphones.

En ny app, der ligner en lommeregner, bliver angiveligt brugt til at skjule billeder, som forældre potentielt vil finde forkerte eller bekymrende.

Det skriver Mirror, efter en kvinde fra Alabama i USA har advaret andre forældre om appen.

Pamela Casey forklarer i en video, hvordan appen ser ud og virker. Den hedder Calculator%, og når man klikker ind på den ligner den umiddelbart en lommeregner. Men når man derefter indtaster en hemmelig kode, kan der gemmes billeder i fotoalbums, som ellers ikke kan ses på telefonen.

Videoen bliver både mødt af taknemmelighed fra bekymrede forældre, men også en del panderynken.

- Børn er absolut nødt til at have hemmeligheder fra deres forældre. Hvis jeg nogensinde får børn, vil jeg lære dem at bruge stenografi til at gemme små filer inde i større filer på deres computere, så ingen nogensinde finder dem uden et password, skriver en YouTube-bruger.

Læs også: Politiets råd mod pædofile: Sådan beskytter du dit barn

Andre er vrede, fordi der angiveligt er en del ofre for vold i hjemmet, der bruger appen til at holde ting skjult for deres voldelige partner eller homoseksuelle, der ikke tør springe offentligt ud, som bruger den til at gemme ting for forældrene.

Men der er også dem, der er glade for, at hun oplyser om appen.

- Hvis du gemmer billeder, vil det åbenlyst være noget, du ikke skal have til at begynde med i en ung alder. En app til at skjule unødvendig drama i skolen, mener en bruger. Se videoen nedenfor.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: