Børnecheck: EL afviser skatteministerens tilbud

Der skal mere på bordet fra skatteminister Morten Østergaard (R), hvis Enhedslisten skal kunne sætte pen til papir på regeringens forslag om at få reglerne om børnechecken til at flugte med EU's regler.

Det slår Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, fast, efter at skatteministeren er klar til at imødekomme partiet på to ud af tre krav i forhold til kampen mod social dumping.

- Det er to fine elementer, som regeringen nu lægger frem, men vi mener ikke, at de i sig selv kan opveje den risiko for social dumping, der er forbundet med, at børnechecken kan sendes ud af landet.

- Det er bestemt ikke nok til, at vi kan stemme ja til regeringens lovforslag om børnechecken, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Regeringen er parat til at indføre id-kort for alle bygningsarbejdere og forhøje bødestraffen for virksomheder, der bruger ulovlig arbejdskraft.

Men der er ikke udsigt til at indføre arbejdsklausuler og kædeansvar i alle offentlige kontrakter, som Enhedslisten også har ønsket, hvilket Johanne Schmidt-Nielsen står uforstående overfor.

- Hvis vi skal kunne lave en aftale med regeringen om dette her, skal der være nogle elementer, som vi tror kan opveje denne risiko.

- Og der er det helt oplagt, at man sørger for, at når skatteborgernes penge bruges i kommunerne og regionerne på børnehaver og plejehjem, så skal de arbejdspladser, der bliver skabt, være på danske løn- og arbejdsvilkår, siger hun.

Der er nye forhandlinger fredag mellem regeringen, SF og Enhedslisten. Blå blok er ikke inviteret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip