Børnefamilierne er økologiens lokomotiv

Skrevet af admin

08/02/2016

Mest læste i dag

Familier med børn lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Familier med børn har et særligt fokus på økologi. Især når børnene er små, er vi meget forsigtige med at undgå at udsætte dem for potentielt skadelige stoffer. Mange forældre handler derfor efter, at det er bedre helt at undgå disse stoffer, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Danmarks Statistiks analyse af danskernes forbrug omfatter faktorer som geografi, indkomst og uddannelse, og resultatet peger på, at især byboere går efter økologi.

Bor du i Region Hovedstaden, bruger du derfor sandsynligvis næsten det dobbelte på økologiske mad- og drikkevarer, end hvis du bor i Region Syddanmark.

- Der har i København været fokus på økologi i længere tid. Har man en omgangskreds, der går op i økologi, er der også en større chance for, at man selv gør, siger ansvarlighedschef i Coop, Thomas Roland,

- Folk i byerne er ofte langt væk fra, hvor maden produceres, og så er økologimærket med til at forsikre dem om, at maden er blevet til under gode forhold.

Professor i forbrugeradfærd ved Copenhagen Business School Torben Hansen peger på, at forbrugeren på landet har en større tryghed ved konventionelle fødevarer.

- Omvendt har forbrugeren i byen mere brug for etiketter som økologi, fordi de er med til at forsikre om, at forbrugeren handler fornuftigt, siger han.

Generelt bruger hustande, hvor personen med den højeste indkomst har en lang videregående uddannelse, 13,4 procent af kostbudgettet på økologi. I husstande uden videregående uddannelse bruges der kun fem procent på økologi.

Ifølge Økologisk Landsforening stiger salget af økologiske varer fortsat og i 2015 med hele 11,6 procent.

- Vi ser også en tendens til, at økologi breder sig over hele landet. Hovedstadsområdet har et større udvalg af økologiske varer. Vi kan se, at som udvalget bliver større i andre dele af landet, stiger salget også tilsvarende, siger Per Kølster.

/ritzau/