Børnefødselsdag på Fyn ramt af eksplosion: Barn fløjet til Rigshospitalet i helikopter

En fireårig pige, som torsdag middag blev fløjet til Rigshospitalet efter en eksplosionsulykke i et hus på Midtfyn, har forbrændinger i ansigtet og på den ene arm.

Hun er ikke i livsfare, siger vagtchef Hans Frederiksen, Fyns Politi.

Eksplosionen skete under en børnefødselsdag i et hus i Højrup uden for Ringe, hvor 14 børnehavebørn var samlet for at fejre fødselsdagsbarnet.

Desuden var to pædagoger og fødselsdagsbarnets mor til stede.

Politiets undersøgelser viser, at eksplosionen formentlig skyldes, at der var sivet gas ind i huset efter brud på en naturgasledning udenfor.

- Under noget gravearbejde på gårdspladsen kom man til at grave en gasledning over. Energiselskabet blev tilkaldt og klemte ledningen af. Men noget tyder på, at der er sivet gas ind i huset, for lidt efter sker eksplosionen, siger Hans Frederiksen.

De to pædagoger og moren får hurtigt børnene ud af det ødelagte hus og over i en tilstødende bygning. Og de sætter med det samme gang i både førstehjælp til den forbrændte pige og krisehjælp til de øvrige børn.

- Da vi kommer derud, sidder børnene i rundkreds og synger, siger Hans Frederiksen, der har stor ros til moren og pædagogerne.

- De har gjort det helt fantastisk. De har ydet førstehjælp både fysisk og psykisk, hvilket ikke er mindre vigtigt, siger Hans Frederiksen.

Børnene blev i bus kørt tilbage til deres børnehave Hjemly i Ringe, og deres forældre blev underrettet.

I børnehaven har politiets indsatsleder deltaget i snak med børnene og deres forældre om den voldsomme hændelse.

Ifølge både politi og brandvæsnet kunne det være gået meget værre ved eksplosionen, der blæste en facade af huset.

De nærmere omstændigheder ved eksplosionen undersøges nu af Arbejdstilsynet, Sikringsstyrelsen og af kriminalteknikere for at klarlægge årsagen til ulykken, oplyser politiet.

Også Faaborg-Midtfyn Kommune vil have undersøgt sagen. Formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, Søren Kristensen, vil have gennemgået alle procedurer i forbindelse med overgravning af kabler.

- Når der sker en så alvorlig ulykke, må vi få evalueret hurtigt, så det aldrig går galt igen, siger Søren Kristensen til DR.

Det er ikke oplyst, om den forbrændte pige hører til fødselsdagsselskabets værtsfamilie, eller om der er tale om en af gæsterne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip