Børnehave havde problemer med løbende børn på gangen - så fik de en genial idé

Når man er barn og ser en lang gang, kan man uværgerligt få lyst til at spurte ned i den anden ende.

Sådan var det i børnehaven SI Regnbuen i Ørebro ved Fjerritslev i Nordjylland. En lang gang, som forbinder børnehaven med førskoleafdelingen i SFO’en, var et trafikalt knudepunkt med løbende unger.

Det førte til nogle farlige situationer med større, løbende børn og mindre, gående børn. Det var også et irritationsmoment for pædagogerne, der måtte løfte pegefingeren.

Men så fik pædagogen Mette Lærche og en pædagogstuderende i fællesskab en idé.

De arbejder med et pædagogisk redskab kaldet LP, hvor de analyserer miljøet omkring børnene. Derfor kiggede de på, hvad de kunne ændre, så de små kunne trives og lære bedre, men også få brændt noget krudt af.

- I stedet for at sige til børnene, at de skulle gå eller smutte udenfor at løbe, tænkte vi at indrette gangen anderledes. Til at begynde med delte vi den op med gaffatape, så der var en løbebane og en gåbane, forklarer Mette Lærche til Dagens.dk.

Hurtigt måtte der dog yderligere ting til.

- I løbebanen var der nogle farlige ting, for eksempel døre ud fra stuerne. Så kom der hajtænder på ved dørene. Senere er der kommet nogle flere skilte og en fodgængerovergang til, siger pædagogen.

Nu ser gangen sådan ud:

Børnene fanger hurtigt idéen og synes, det er sjovt.

- De synes, det er rart at have et sted, hvor de må løbe. De løber ikke bare med hovedet under armen. De ved, at man skal se sig for ved hajtænder. Børnene synes også, det er fedt, at de voksne skal tage hensyn. Vi skal jo også holde tilbage, når der er hajtænder. Forældrene bliver også opdraget af børnene til at holde tilbage, forklarer Mette Lærche.

Læs også: 15-årigs syge bedstefar blev ved med at gå hjemmefra - men så fandt han en genial løsning

Ifølge hende er der kommet flere positive bieffekter ved indretningen. Børnene lærer nemlig også trafikreglerne og siger til de voksne, at de får “et klip i kørekortet”, hvis de ikke overholder færdselsreglerne.

Hyldet af tusindvis
Moderen til et af børnehavens børn lagde forleden et billede på Facebook af konceptet. Det gik lynhurtigt viralt og er delt over 3500 gange, hvor folk i hele landet hylder den enkle, men effektive, idé.

- Det bedste: Børnene respekterer det og får samtidig indøvet de regler, der gælder i trafikken. Det kan nemlig være svært, når vi bor på landet, skriver Betina Gaaei Kristensen til billedet af sin søn Andreas, man ser krydse fodgængerfeltet.

Pædagog Mette Lærche er ikke stødt på noget lignende andre steder, men er blevet kontaktet meget, efter opslaget er blevet delt. Folk har spurgt til, hvor de kan købe klistermærkerne, børnehaven har brugt.

Læs også: Livreddende idé: Folk begejstres over Bentes opfindelse

Det kan man dog ikke, da børnehaven har lavet dem selv. Men det ser ud til, at de måske kommer på markedet senere.

- Jeg har faktisk kontakt til et firma, som måske vil producere klistermærkerne, afslører Mette Lærche.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip