Børnehave nægter at lade mænd skifte bleer

I Norge kører debatten lige nu i kølvandet på en sag om seksuelle overgeb begået af en mandlig pædagog.

Kommunaldirektører har været ude og advare imod, at man lader denne opdagelse lægge til grund for, at man forbyder mænd at skifte ble.

Men det er ikke alle børnehaver, som mener, det er en dum idé at holde mændene fra bleskiftningen.

I Osanstua børnehave i Svolvær skifter de mandlige kollegaer ikke bleerne, skriver Dagbladet Norge.

Det er for at skærme både børn, men også de ansatte forklarer ledelsen.

Læs også: Pædagog får et års fængsel for krænkelser af børn

- Vi har taget dette valg for at beskytte alle parter. Det eneste som er sikkert i de her sager, uanset om der rent faktisk er blevet begået et overgreb, er, at et liv bliver fuldstændig ødelagt, siger den daglige leder Beate H. Johansen.

Hun mener, at mænd er særligt udsat for mistanke om at have begået overgreb, og når skaden først er sket, så kan det være svært at rense vedkommende.

Udover at mændene på arbejdspladsen ikke skifter bleer, så er der også en regel om, at man holder dørene åbne, når man hjælper børn på toiletbesøg.

Johansen understreger dog, at det er vigtigt at stile efter at have mænd i børnehaver, og at man skal prøve at opnå de 20 procent, som er den norske regerings mål.

Men ligestillingsombudsmanden Hanne Bjurstrøm i Norge er bekymret.

Hun forstår godt, at man ønsker at undgå potentielle overgreb set i lyset af, hvad der er sket, men hun mener, at det er den forkerte vej at gå, og at man dømmer alle mænd som potentielle forbrydere. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip