Børnehavebørn skal lære om Vadehavets natur og kultur

Igennem de sidste to år har en gruppe af børnehaver i Vadehavsregionen haft travlt med at teste og afprøve en masse aktiviteter, hvor børnene lærer om områdets natur og kultur.

Aktiviteterne er udviklet af Vadehavets naturcentre og museer til Nationalpark Vadehavets undervisningstilbud Mit Vadehav, sammen med Pædagogisk Udvikling, Esbjerg Kommune.

- Det er et yderst kvalificeret tilbud vi har til børnehaverne. Vores erfaringer fra skoleområdet, sparringen med ”Børn Natur Bevægelse” og godt støttet af de mange ideer fra pilotprojektet, gør at vi nu med stolthed kan præsentere Mit Vadehav til børnehaverne i alle fire Vadehavskommuner, siger projektkoordinator Dorte Vind.

Vadehavets Formidlerforum, som står bag Mit Vadehav, tilbyder hvert år pædagogerne et gratis heldagskursus, hvor de bliver klædt på til at arbejde med Vadehavets natur og kultur hjemme i børnehaven, ved Vadehavet eller på en natur‐ /kulturinstitution.

Det første kursus har fundet sted og to mere er på vej i dette forår. Omdrejningspunktet er hjemmesiden mitvadehav.dk, hvor man kan finde alt lige fra en stormflodsleg, et hæfte om ”Børsteormen Frynse og Sandormen Pølle”, et museumsbesøg, hvor man handler som vikinger ved vadehavet... til faktaark til pædagogerne om for eksempel de hollandske fliser som kendes fra Vadehavsområdet.

Pædagoger på Mit Vadehavkursus, evaluerer at der er masser af idéer, som er lette at gå til både ude i naturen og hjemme i institutionen. Kursets indhold, med praktisk arbejde på Vaden, teori, og gennemgangen af hjemmesidens materiale, gjorde at det var så levende af pædagogerne ikke ”står af”.

Dagens Gossip