Børnekræftoverlevere rammes af kroniske sygdomme

Undersøgelsen, der er offentliggjort i Journal of the American Medical Association, viser desuden, at ved 45-års alderen havde 80 procent af kræftoverleverne en decideret livstruende, invaliderende eller alvorlig sygdom. 56 procent af deltagerne i undersøgelsen led af hjerteproblemer, mens 48 procent havde problemer med hukommelsen.

Forskningsleder Dr. Melissa Hudson fra St. Jude Division of Cancer Survivorship er ikke overrasket over tallene.

»Vi har i lang tid vidst, at voksne, der har haft kræft som børn, har en højere risiko for at få problemer med helbredet, og at denne risiko stiger med alderen. Denne undersøgelse har hjulpet os med at sætte tal på den omstændighed,« siger hun til magasinet Time.

Kræftens Bekæmpelse er opmærksom på de bivirkninger og senfølger, der kan opstå i forbindelse med en kræftsygdom og behandling - ikke mindst hos børn:

»Kræftbehandlingerne kan være meget hårde ved patienterne, og når det kommer til børn, får de typisk en højere dosis end voksne i forhold til deres størrelse,« siger Jens Oluf Bruun Pedersen, lægefaglig redaktør i Kræftens Bekæmpelse, i en pressemeddelelse og uddyber:

»Det har desværre nogle omkostninger, og derfor ser vi også frem til bedre behandlinger med færre bivirkninger - som for eksempel den partikelbestråling, man skal i gang med på Det Nye Universitetshospital i Aarhus«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip