Børnerådet afviser tvangsadoption af kriminelles børn

Forslaget er for voldsomt, vurderer formand Per Larsen.

»Selvfølgelig skal de sociale myndigheder gribe ind, hvis børn mistrives. Og der er allerede flere muligheder. Blandt andet tvangsfjernelser. Men efter min mening bør tvangsadoption være den sidste mulighed,« siger han til tv2.dk og tilføjer:

»Det hjælper nødvendigvis ikke børnene at blive tvangsadopteret«.

Tal fra Odense Kommune viser, at 40 procent af de mest kriminelle fra bydelen Vollsmose enten stammer fra eller kontrolleres af to konkrete familienetværk. Og det var de tal, der tirsdag fik borgmesterkandidat Jane Jegind (V) til at efterlyse ny lovgivning, der skal gøre det muligt at bortadoptere børn med tvang fra de mest kriminelle familier.

»De ville kunne få et langt bedre liv, hvis de kunne få lov til at starte på ny i en familie, hvor det var helt andre værdier, der var gældende,« sagde Jane Jegind til TV 2/FYN med henvisning til de specifikke familier.

Tvangsbortadoption kan i dag kun komme på tale, hvis det vurderes, at forældrene varigt vil være ude af stand til at varetage omsorgen for barnet, der samtidig skal være under et år gammelt eller have været tvangsanbragt uden for hjemmet i mindst tre år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip