Børneulykkesfonden advarer familier: Pas på i de kommende dages blæsevejr

Skrevet af Kirstine Petersen

10/11/2015

Mest læste i dag

Skaderne fra en flyvende trampolin kan selvsagt være livsfarlige. 

Alligevel glemmer mange børnefamilier at sætte deres børns udendørsaktivitet væk for vinteren, og det kan være rigtig farligt, hvis en efterårsstorm rammer os - hvilket den gør i den kommende tid. 

Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerrådet Tænk og Børneulykkesfonden går derfor sammen for at få børnefamilier til at forstå alvoren i situationen - for andres skyld og for familiernes egen. 

- Vi ser gang på gang, at havetrampolinerne får sig en flyvetur, når vejret ændres til det mere ruskende og blæsende i efteråret og vinteren. Et kraftigt vindstød kan sende trampolinen på afveje, hvilket kan forårsage skader på både bil, hus og ikke mindst dig selv eller andre. Skaderne kan forebygges, hvis trampolinen tages ned og bringes indendørs. Hvis ikke pladsen er til det, bør trampolinen fastgøres solidt til jorden, siger Mette Cramon, fungerende kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Læs også: Gode trampolinråd: Sådan undgår du ulykker

Nye tal fra Børneulykkesfonden viser, at hver anden familie med trampolin lader den stå ude året rundt uanset vejret. Problemstillingen er dermed reel, og viste sig også under sidste års storme så som stormen 'Bodil'.

Rådene til børnefamilier med en trampolin er derfor, at:

1) at tage trampolinen ind og opbevare den nedpakket, indtil det bliver forår. Ved at tage den ind, sikrer du, at trampolinen ikke blæser væk eller udsættes for frost og skader.

2) Har du ikke mulighed for at opbevare havetrampolinen indenfor, så pak den gerne sammen og læg den et tørt sted. Hvis trampolinen ikke kan pakkes sammen, så fastgør rammen til underlaget f.eks. med nogle kraftige pløkker i jorden, så den ikke blæser væk ved vindstød eller storm.  Fjern sneen løbende fra dugen, så vægten og fugten ikke belaster og beskadiger dug og fjedre.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: