Børns Vilkår kræver erstatning i 24 sager om omsorgssvigt

Skrevet af admin

03/02/2016

Dagens topnyheder

Børns Vilkår undersøger lige nu 24 nye erstatningssager mod forskellige danske kommuner. En håndfuld af dem er ifølge Børns Vilkårs direktør, Rasmus Kjeldahl, klar til at komme for i retten.

Det drejer sig om sager, der på den ene eller anden måde involverer omsorgssvigt fra det offentlige.

- Det er sager, som børn, der er blevet svigtet, er kommet med til os. Typisk er det sager, der handler om, at kommunen ikke har reageret på en eller flere underretninger, og børnene har derfor været udsat for omsorgssvigt i årevis, siger Rasmus Kjeldahl til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at flere medier har fortalt, at to palæstinensiske søstre, der er blevet svigtet og misbrugt i en plejefamilie, har lagt sag an mod Slagelse Kommune for ikke at have ført tilstrækkeligt tilsyn.

- Vi hjælper de svigtede med at lægge sag an mod kommunen, så de måske kan få erstatning for det, de har været udsat for, siger Rasmus Kjeldahl.

I TV 2-dokumentaren "Anbragt i Helvede" fortæller søstrene Nanna Hansen og Sapran Hassna, hvordan de i flere år levede hos en plejefamilie, hvor plejefaren med vold og seksuelt misbrug ødelagde pigernes barndom.

Plejefaren er senere blevet dømt fem års fængsel for vold og overgreb.

- Jeg er ret overbevist om, at der er flere sager derude. Desværre ser man, at når man har været svigtet så meget, så har man sjældent kræfterne eller ressourcerne til at tage kampen op mod kommunen, siger Rasmus Kjeldahl.

De to søstre, der nu er 24 og 22 år, har været i retten og vidnet mod plejefaren.

Søstrene kræver, at kommunen bliver stillet til ansvar for ikke at have ført ordentligt tilsyn med deres anbringelse, fordi Skælskør Kommune og Slagelse Kommune ikke reagerede på flere underretninger.

/ritzau/