Børns Vilkår: Nyt kontanthjælpsloft skader børnene

Der er ikke nogen tvivl at spore hos Børns Vilkår: Regeringens nye kontanthjælpsloft vil føre til, at flere børn kommer til at leve i fattigdom - og det har store konsekvenser.

Sådan lyder det fra direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl, efter beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) fredag præsenterede regeringens nye kontanthjælpsloft.

- Vi ved, at det går ud over børnene i de familier, der bliver ramt af det her, og det vil betyde, at flere børn kommer til at leve i fattigdom. Det er der ingen tvivl om, siger Rasmus Kjeldahl til Ritzau.

- Når det begynder at knibe med pengene, så holder børnene op med at deltage i sociale arrangementer og fritidsaktiviteter. Fattigdom skubber børnene ud af det sociale fællesskab.

Den nye kontanthjælpsreform indeholder også ændringer omkring retten til at holde ferie. Siden 2012 har kontanthjælpsmodtagere haft mulighed for at holde fem ugers ferie, når de har modtaget kontanthjælp i 12 måneder.

Sådan bliver det ikke fremover, hvor modtagerne hele tiden skal stå til rådighed. Og netop den ændring skaber bekymring hos Børns Vilkår.

- Det betyder, at der er nogle børn, som ikke oplever at holde ferie. Der sker ikke noget nyt i dagligdagen, og børnene ender måske med at sidde i en institution hele året rundt, siger Rasmus Kjeldahl.

- Det vil være en rigtig hård belastning for de børn, det rammer. Og det er jo også problematisk, fordi vi jo ellers i samfundet lægger vægt på, at man skal kunne holde ferie og få et afbræk fra hverdagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip