Børsting vil afvente kommissionsarbejde om dagpenge

Skrevet af admin

25/08/2014

Mest læste i dag

At det er hver femte, der kan få gavn af en halvering af genoptjeningskravet på dagpengeområdet, kommer ikke bag på LO-formand Harald Børsting.

- Der er ikke nogen nye oplysninger. Vi har hele tiden været opmærksomme på, at en halvering af genoptjeningskravet ikke løser problemet alene, siger Harald Børsting til Ritzau.

Han peger på, at det ikke løser problemet alene med folk, der falder ud af dagpengesystemet, hvis man halverer kravet om genoptjening fra de nuværende 52 uger til 26 uger.

- Der skal flere tiltag til at få dagpengesystemet tunet til det arbejdsmarked, vi har. Og der er vi jo inviteret med i dagpengekommissionen. Så det arbejde glæder vi os til, siger han om tallene.

- På den anden side skal man selvfølgelig ikke negligere, at det vil hjælpe nogen, og der vil givetvis også være forskel på, hvilke brancher det er, man kigger på. Nogen steder vil det sikkert hjælpe mere end andre, siger LO-formanden.

En halvering af genoptjeningskravet var også fremme i sidste uge, da Socialdemokraterne havde sommergruppemøde. Her var LO-formanden ude og sige, at der kan laves en ganske fornuftig finanslov, selvom man ikke ændrer dagpengesystemet på den korte bane.

Og modsat andre topfolk i fagbevægelsen mener Børsting ikke, at det er forsvarligt at lave grundlæggende ændringer i dagpengesystemet på nuværende tidspunkt.

- Jeg har jo sagt, at der er ikke en parlamentarisk situation, hvor regeringen reagere. Og det har jeg taget til efterretning. Og så synes jeg, man skal bruge tiden på at finde ud af, hvordan man kan afbøde virkningerne, så vi kan undgå, at flere havner der, siger han.

- Det er helt umuligt at sige, hvad man kan gøre her og nu. Jeg gider ikke gætteri. Vi er nødt til at analysere det, inden man kan sige det, siger Harald Børsting.

Dagpengekommissionen skal endevende dagpengeområdet og komme med anbefalinger til, hvordan dagpengesystemet kan fremtidssikres. Arbejdet skal være færdig med udgangen af 2015.

/ritzau/