Bogbus skal digitalisere borgerne i Randers

Mere og mere af den kommunale service bliver digitaliseret. Det stiller krav til borgerne, der i højere grad end tidligere, skal klare deres ærinder selv via internettet.

Allerede d. 1. december i år bliver det obligatorisk at bruge internettet til bl.a. at melde flytning, bestille nyt sundhedskort eller f.eks. at skrive sine børn op til skole, SFO eller fritidshjem.

Borgerservice og Randers bibliotek har derfor indgået et samarbejde, for at forberede kommunens borgere på den digitale omstilling.

- Med udgangspunkt i bogbussen vil medarbejdere fra biblioteket og Borgerservice tilbyde kommunens borgere hjælp til at få lavet en NemID og til at vise, hvad den kan bruges til. Vi har tidligere holdt borgermøde om digitalisering, og her blev vi opfordret til også at komme ud på landet, så det gør vi nu i to omgange, fortæller Birthe Andersen, der er leder af Borgerservice.

Køreplan for bogbussen

Der er foreløbig planlagt to ture for den digitale bogbus, som vil bringe den frem til ældrecentrene i Øster Tørslev og Øster Bjerregrav efter følgende køreplan:

  • Datastuen Ø. Tørslev ved Åbakken, 8983 Gjerlev
  • Bakkevænget 1  Ø. Tørslev, 8983 Gjerlev

Bogbussen holder tæt ved hovedindgangen. Onsdag d. 14.11 kl. 10 – 12

  • Datastuen Bjerregravcentret, 8920 Randers NV
  • Violvej 1 Ø. Bjerregrav, 8920 Randers NV

Bogbussen holder ved Bjerregravcentret. Onsdag d. 28.11 kl. 10 - 12

 Alle borgere kan møde frem ved bogbussens holdeplads, og få udstedt en NemID, blot man medbringer billedlegitimation.

 

Dagens Gossip