Bogudgivelse om Koldings graffiti

Udgivelsen af Spraytrip Kolding fejres ved bog-release i Nicolaikomplekset i Koldingden 28. februar.

Spraytrip Kolding er en fortælling om og en billedlig dokumentation af graffitiens historie og graffitikulturen i Kolding fra 1984 til i dag.

Et specielt stykke dansk kulturhistorie, blandt andet på grund af Koldings lovlige graffititunnel, der til trods for byens ringe størrelse, har været med til at sætte Kolding på det danske graffiti- og kulturkort. En tunnel, som næsten alle danske graffitimalere har været igennem i deres karriere, siden dens åbning i 1989.

Bogens røde tråd er den unikke samling af billeder. Opsat i kronologisk orden fra det allerførste piece i Kolding i 1985 til de nyeste i 2013. Et sjældent og aldrig før set, samlet indblik i udviklingen af den danske graffitiscene i en by. Bogen er på 256 sider og indeholder over 450 billeder.

Bogen fortælles i interviewform af et bredt udsnit af de malere, der har været i byen igennem tiden. Fra de mindste til de største og fra de første til de sidste. Såsom ETCH, SKEN, REZO, RENS, MESTER, DREK og mange flere. Dette for at præsentere et bredt, nuanceret og direkte indblik i graffitikulturen og malernes tankegang.

Forord er skrevet af Peter Grønlund, forfatter til blandt andet Subkultur – undergrund og modkultur, Sub-land, Kategori C – hooligans i Europa og senest Fodboldhæren. Bogens redaktører er Rune Lorentsen og Lars Skouboe. Opsætning: Bo Pedersen.

Bogen er udgivet i samarbejde med Kolding Stadsarkiv og er støttet af Kolding kommunes Kulturpulje.

Ved bog-releasen vil der være musik ved DJ Kool Bandi, taler af flere af de malere, der har bidraget til bogen, lidt godt til ganen og selvfølgelig mulighed for at kigge i og købe bogen. Arrangementet starter klokken 17.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip