Boilesen stråler i Ajax-sejr

10/11/2013

Selv om vinteren trænger sig på, ligner det et fodboldmæssigt forår for Nicolai Boilesen. Den unge dansker spillede en af hovedrollerne, da Ajax Amsterdam søndag vandt 3-0 ude over NEC Nijmegen i den hollandske Æresdivision.

I løbet af to effektive minutter godt midtvejs i første halvleg lagde Boilesen først op til målscorer Siem De Jongs føringsmål efter 26 minutter.

Og bare to minutter senere var det danskeren, som stod helt fri ved målstregen og blot skulle prikke bolden i nettet til 2-0. Det var Boilesens første seniormål i karrieren.

Venstrebacken stod for en særdeles solid indsats og ser altså for alvor ud til at være kommet sig over de langvarige skader, som har holdt ham ude af holdet i de foregående par sæsoner.

Den eneste anden dansker i Ajax' startopstilling, Lasse Schöne, fik også noget at skulle have sagt i forhold til målscoren. Schöne var oplæggeren, da Siem De Jong scorede sit andet mål og bragte Ajax foran 3-0 med knapt 20 minutter tilbage af kampen.

Christian Poulsen har tidligere på ugen givet udtryk for, at han gerne fortsætter i Ajax, når hans kontrakt løber ud efter denne sæson. Han kom på banen i stedet for Daley Blind kort inde i anden halvleg.

Kampen sluttede med fire danskere på banen. Viktor Fischer fik en halv time, da han afløste islændingen Kolbeinn Sigthorsson.

Med sejren holder Ajax trit med de øverste hold i tabellen. Vitesse, som slog Ajax for et par uger siden, har 24 point, to mere end Ajax for 13 kampe.

AZ Alkmaar kan smutte forbi og op på førstepladsen med sejr over PSV Eindhoven senere søndag. Med nederlaget til Ajax ligger Nijmegen fortsat sidst.

Andreas Bjelland og FC Twente spillede tidligere søndag 1-1 med FC Zwolle. Twente og Zwolle har henholdsvis et og to point færre end Ajax.