Boko Haram angriber i Cameroun og Niger

Skrevet af admin

09/02/2015

Mest læste i dag

Formodede medlemmer af den nigerianske milits Boko Haram har bortført 20 mennesker fra en bus i det nordlige Cameroun og henrettet de 12 af dem, siger indbyggere og en sikkerhedskilde mandag.

Episoden fandt sted søndag, og de otte overlevende er siden blev frigivet, siger en mand i området, hvis kone var blandt de bortførte.

Ifølge en sikkerhedskilde stormede Boko Haram en bus, de 20 personer befandt sig i.

Nigerias nabolande har iværksat en offensiv mod Boko Haram, hvilket har fået gruppen til at foretage flere angreb på den anden side af Nigerias grænser.

Mandag eksploderede en bilbombe i byen Diffa i Niger, ikke langt fra grænsen til Nigeria. Det var det tredje angreb mod Diffa på fire dage.

Angrebet kom få timer efter, at Boko Haram angreb et fængsel i byen og umiddelbart inden, at Nigers parlament skulle samles for at godkende den regionale indsats.

Niger, Tchad, Cameroun og Benin aftalte lørdag med Nigeria at etablere en styrke på 8750 mand, der skal bekæmpe den militante gruppe.

I weekenden besluttede Nigeria at udskyde det præsidentvalg, der skulle have været holdt på lørdag, i seks uger. Begrundelsen er truslen fra Boko Haram.

/ritzau/