Boko Haram-krigere skærer halsen over på tre i Cameroun

Krigere fra den ekstreme islamistgruppe Boko Haram har under et angreb i Cameroun skåret halsen over på tre landsbyboere. Jihadisterne kom fra nabolandet Nigeria, oplyser sikkerhedskilder.

Angrebene fandt sted søndag i de to nabolandsbyer Tchebe-Tchebe og Dzaba omkring 10 kilometer fra grænsen til Nigeria, siger en sikkerhedsagent, som er udstationeret i regionen.

Gerningsmændene satte også ild til marker, der ejes af landsbyboerne. ligesom de satte den katolske kirke i brand, tilføjer kilden.

Voldshandlingerne søndag kommer efter en række selvmordsangreb iscenesat af Boko Haram i den nordligste del af Cameroun, fordi landet deltager i en militær offensiv mod ekstremisterne.

Oplysningerne er bekræftet af en anden lokal sikkerhedskilde, som siger, at det er vanskeligt at komme frem til landsbyerne, der ligger i et uvejsomt, bjergrigt terræn.

Grænseregionen angribes hyppigt af Boko Haram, som indledte sit væbnede oprør i det nordlige Nigeria i 2009. Indtil videre har urolighederne kostet flere end 15.000 mennesker livet.

Lørdag aften sprængte en 12-årig pige sig selv i luften i byen Maroua. Mindst 20 mennesker blev dræbt og 79 såret. Det var den femte selvmordsbombe i Cameroun inden for to uger.

Myndighederne i Cameroun nedlagde i sidste uge forbud mod at bære kropsdækkende muslimsk klædedragt i den østlige del af landet, fordi beklædningen kan skjule sprængstoffer. Forbuddet eksisterede allerede i nordlige og vestlige dele af landet, men er ikke nationalt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip