Boko Haram mistænkes for drab på 11 i Nigeria

Angrebet fandt sted sent torsdag aften lokal tid i byen Damboa, der ligger i staten Borno: En højborg for den islamistiske bevægelse Boko Haram, der kæmper for at skabe en islamisk stat i det nordlige Nigeria. De nigerianske myndigheder har indført undtagelsestilstand i området, mens de forsøger at nedkæmpe den islamistiske oprørsgruppe.

»Angrebet varede til omkring midnat,« siger Adamu Isah, en studerende, der bor i Damboa. Han fortæller til nyhedsbureauet AFP, at bevæbnede mænd fra Boko Haram beskød politiet og civile, og at 11 personer døde i angrebet.

Politikeren Ayamu Lawan Gwasha, der også kommer fra Damboa, bekræfter udmeldingen. Det samme gør en kilde i de lokale sikkerhedsstyrker, der beder om at være anonym. Talspersonen for militæret i området kunne ikke nås til en kommentar, da al telefonforbindelse til området siden maj måned har været afbrudt på foranledning af militæret som en operationel foranstaltning, der skal forhindre oprørerne i at koordinere angreb.

Damboa har været i højeste alarmberedskab siden sidste weekend, hvor over 40 mennesker blev dræbt, da formodede islamistiske oprørere fra den frygtede oprørsgruppe stormede en moské, mens 12 andre mistede livet i landsbyen Konduga under et lignende angreb fra islamisterne.

Boko Harams oprør anslås at have kostet mindst 3.600 mennesker livet siden 2009. I tallet indgår også de personer, som landets sikkerhedsstyrker har dræbt i aktioner mod oprørerne.

I de seneste uger har militæret opfordret til dannelsen af lokale borgervagtværn, der skal hjælpe myndighederne med at finde og arrestere medlemmer af Boko Haram.

Dagens Gossip