Boko Haram mistænkes for drab på 11 i Nigeria

Angrebet fandt sted sent torsdag aften lokal tid i byen Damboa, der ligger i staten Borno: En højborg for den islamistiske bevægelse Boko Haram, der kæmper for at skabe en islamisk stat i det nordlige Nigeria. De nigerianske myndigheder har indført undtagelsestilstand i området, mens de forsøger at nedkæmpe den islamistiske oprørsgruppe.

»Angrebet varede til omkring midnat,« siger Adamu Isah, en studerende, der bor i Damboa. Han fortæller til nyhedsbureauet AFP, at bevæbnede mænd fra Boko Haram beskød politiet og civile, og at 11 personer døde i angrebet.

Politikeren Ayamu Lawan Gwasha, der også kommer fra Damboa, bekræfter udmeldingen. Det samme gør en kilde i de lokale sikkerhedsstyrker, der beder om at være anonym. Talspersonen for militæret i området kunne ikke nås til en kommentar, da al telefonforbindelse til området siden maj måned har været afbrudt på foranledning af militæret som en operationel foranstaltning, der skal forhindre oprørerne i at koordinere angreb.

Damboa har været i højeste alarmberedskab siden sidste weekend, hvor over 40 mennesker blev dræbt, da formodede islamistiske oprørere fra den frygtede oprørsgruppe stormede en moské, mens 12 andre mistede livet i landsbyen Konduga under et lignende angreb fra islamisterne.

Boko Harams oprør anslås at have kostet mindst 3.600 mennesker livet siden 2009. I tallet indgår også de personer, som landets sikkerhedsstyrker har dræbt i aktioner mod oprørerne.

I de seneste uger har militæret opfordret til dannelsen af lokale borgervagtværn, der skal hjælpe myndighederne med at finde og arrestere medlemmer af Boko Haram.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip