Boko Haram spænder sprængstoffer om livet på otteårige

Skrevet af admin

12/04/2016

Mest læste i dag

Der er på et år sket en voldsom stigning i Boko Harams brug af børn i selvmordsangreb i Nigeria, Cameroun og Tchad. Det oplyser FN's børneorganisation, Unicef, tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Børnene udfører dødelige angreb på skoler og markeder med sprængstoffer skjult under deres tøj.

Ifølge Unicef bruger den militante gruppe børn helt ned i otteårs alderen, særligt piger, som bliver sløvet med rusmidler.

- Brugen af børn, især piger, som såkaldte selvmordsbombere er blevet et skelsættende og foruroligende træk i denne konflikt, udtaler Laurent Duvillier, regional talsmand for Unicef, til nyhedsbureauet Reuters.

- Det drejer sig dybest set om, at de vender børnene imod deres egne lokalsamfund ved at snøre bomber omkring livet på dem, siger han.

Ifølge talsmanden ved nogle af børnene sandsynligvis ikke, at de transporterer sprængstoffer, som ofte bliver fjerndetoneret.

Unicef betegner taktikken som værende effektiv for Boko Haram til at øge antallet af personskader, da folk normalt ikke ser børn som en trussel.

Det står ikke klart, hvordan Boko Haram tvinger børnene til at udføre angrebene, men de, der er blevet voldtaget og har været udsat for psykisk tortur, er ofte sårbare, oplyser den amerikanske hær.

Ifølge rapporten fra Unicef er antallet af Boko Harams selvmordsangreb med børn i Vestafrika steget fra fire i 2014 til 40 i 2015. I tre fjerdedele af tilfældene har den islamistiske gruppe brugt piger.

Amnesty International anslår, at Boko Haram har bortført omkring 2000 piger og kvinder siden 2014 til brug som kokke, selvslaver, krigere og selvmordsbombere.

Boko Harams seks år lange kamp for at etablere en islamisk stat i den nordøstlige del af landet har ifølge det amerikanske militær kostet omkring 15.000 mennesker livet.

/ritzau/