Boksestjerne antyder karrierestop efter storkamp

Skrevet af admin

23/02/2015

Mest læste i dag

Det filippinske bokseikon Manny Pacquiao har mandag i et interview med det lokale tv-medie ABS-CBN antydet, at han indstiller karrieren efter den længe ventede storkamp mod den amerikanske superstjerne Floyd Mayweather 2. maj.

36-årige Pacquiao siger, at han går ind til kampen med et karrierestop i baghovedet.

- Det kommer tæt på. Vi kommer til at annoncere det, siger Pacquiao med et smil til ABS-CBN uden at give flere detaljer.

Kampen mellem de to boksestjerner er kommet i stand efter flere års forhandlinger. Pacquiao og Mayweather regnes for de bedste pund-for-pund-boksere i deres generation.

Pacquiao fortæller, at han er gået med til at få lidt mindre udbetalt for kampen end Mayweather, så kampen kunne blive til noget.

- Hvis vi kun tænkte på vores stolthed, ville der ikke være nogen kamp. Hvis vi fik det samme for kampen, ville kampen ikke være blevet til noget, så jeg gik med til at få lidt mindre, siger filippineren.

Amerikanske medier har skrevet, at den ubesejrede Mayweather, som bliver 38 år 24. februar, får 60 procent af den såkaldte purse. Pacquiao må nøjes med 40 procent.

Det betyder i runde tal, at Mayweather står til at tjene 120 millioner dollar - svarende til 780 millioner kroner, mens Pacquiao indkasserer 80 millioner dollar, 520 millioner kroner.

Pacquiao har været verdensmester i otte forskellige vægtklasser og har en rekordliste på 57 sejre, to gange uafgjort og fem nederlag.

Mayweather er noteret for lutter sejre i sine 47 kampe.

Kampen skal bokses i Las Vegas.

/ritzau/AFP