Boksestjerne død: Han brækkede Muhammed Alis kæbe

Den tidligere verdensmester i sværvægtsboksning Ken Norton døde onsdag på et hospital i Arizona. Han blev 70 år gammel. Det skriver Los Angeles Times.

Ken Norton betragtes som en af de største boksere i sin tid. Han er bedst kendt for at besejre Muhammed Ali i en berømt kamp i 1973, hvor han brækkede Alis kæbe.

Muhammed Ali vandt dog rematchen senere samme år, og Norton led også nederlag i en tredje og meget tæt kamp på Yankee Stadium i 1976 mod boksehistoriens måske største nogensinde.

Ken Norton blev født i Jacksonville, Illinois, og fik smag for boksningen, da han blev marinesoldat i 1963. Han endte med at tilbringe fire år i det amerikanske militær og gik siden ind i professionel boksning.

I sin flotte karriere vandt Norton 42 kampe - heraf 33 på knockout. Han tabte syv, og en enkelt endte uafgjort.

Kampen mod legenden Larry Holmes i sommeren 1978 om WBC-bæltet er gået over i historien som en af de flotteste titelkampe.

Holmes vandt dog kampen, som siden er blevet en klassiker, og blev ny verdensmester efter 15 hårde og jævnbyrdige omgange.

- Kampen mod Ken Norton var min hidtil vanskeligste og sværeste kamp. Den var både krævende og opslidende, erindrer Larry Holmes.

To af dommerne havde Holmes som vinder med 143-142, mens den sidste havde Norton som vinder med samme cifre.

Ritzau/Dagens.dk

SE BILLEDER AF KEN NORTON HER:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip