Bolig: Lån bekymrer ikke flertallet af førstegangskøberne

Trods megen omtale i medierne bekymrer færre sig i dag om disse forhold i forhold til for fire år siden.

Det viser en ny analyse, som Nybolig, en af landets største ejendomsmæglerkæder, har foretaget blandt flere end 900 personer på jagt efter deres første bolig.

Se luksuslejligheden: Her boede Stein Bagger

To tredjedele af de nye købere, hvoraf flertallet er under 35 år, svarer i dag, at de ikke er bekymrede, når det gælder om at blive godkendt til et lån. De tror på, at det nok skal gå. I 2009, da Nybolig lavede en tilsvarende undersøgelse, var det kun 37 procent.

42 procent af førstegangskøberne svarede for fire år siden, at de ikke var bekymrede over risikoen for en ny, finansiel krise. I dag er tallet vokset til 48 procent.

- Det er glædeligt, at førstegangskøbernes bekymring på disse to områder er mindre. De nye købere mener, at de europæiske lande har formået at dæmme op for problemerne, og de har tillid til, at de kan få finansieret deres bolig. Det sidste hænger måske sammen med, at flere end tidligere sparer op til den første bolig, ligesom flere af de nye købere sparer et større beløb op. Dette opsparingsmønster er noget vi ved fra en anden del af vores analyse, siger Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Undersøgelse: Saunaen lever stadig

På to andre områder ser førstegangskøberne imidlertid knapt så positivt på tingene. Flere af de nye købere frygter arbejdsløshed og prisfald på boliger i forhold til for fire år siden.

Dagens Gossip