Boligejere får nedsat ejendomsvurderinger

Skrevet af admin

20/12/2013

Dagens topnyheder

De danske boligejere får som ventet en kompensation for de fejlbehæftede ejendomsvurderinger.

Regeringen fik fredag med mindst mulig margin vedtaget sit forslag om at nedsætte ejendomsvurderingerne med 2,5 procent frem til 2016 efter sagen om forkerte ejendomsvurderinger.

Skatteminister Jonas Dahl (SF) er tilfreds med, at Venstre og De Konservative overholdt aftalen fra finansloven om at stemme gult til lovforslaget.

- Man kan godt være i tvivl, når man læser avisen i dag, men jeg er glad for, at Venstre og De Konservative respekterer de politiske aftaler, man har indgået, siger Jonas Dahl.

De borgerlige partier er ikke tilfredse med forslaget, fordi man mener, at nogen boligejere fortsat vil betale for meget i boligskat, fordi Skats ejendomsvurderinger er for høje.

De to partier forpligtede sig imidlertid i finanslovaftalen med regeringen på at stemme gult.

Til gengæld vil De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, nu fremsætte et beslutningsforslag, som ligestiller andelsbolighavere med boligejerne.

Det forslag afviser Jonas Dahl:

- Man kan ikke sammenligne ejerboliger med andelsboliger. Andelsboliger bliver mere individuelt vurderet, og derfor er usikkerheden mindre. Sådan er det, og derfor er der ikke grund til særlig fokus på andelsboligforeninger, siger Jonas Dahl.

De Konservatives beslutningsforslag vil betyde, at andelsboligejere også får sat deres ejendomsvurderinger ned med 2,5 procent, hvis det vedtages.

Selvom regeringen siger nej til også at give andelsbolighaverne kompensation, så erkender Jonas Dahl ligesom sin forgænger på posten, Holger K. Nielsen (SF), at der er et stort behov for at rette op på ejendomsvurderingerne.

- Vi får aldrig et vurderingssystem, som rammer plet hver gang. Men jeg er sikker på, at vi kan få et system, som kan levere bedre vurderinger, end det vi har kendt.

- Det er vigtigt for regeringen, at alle boliger får en rigtig vurdering. Det gælder både ejerboliger og andelsboliger, siger Jonas Dahl.

/ritzau/