Boligejere kan få kortsigtet gevinst af britisk farvel

Mens finansielle investorer verden over sveder tran efter briternes beslutning om at forlade EU, kan de danske boligejere umiddelbart tage den mere med ro.

Når bølgerne går højt på de finansielle markeder, søger investorerne nemlig typisk mod sikre havne, forklarer direktør i Realkreditforeningen Karsten Beltoft.

- Når det hele raser sælger investorerne ud af aktierne og placerer pengene et sted, hvor risikoen ikke er så stor, indtil stormen er blæst over, eller man i hvert fald kan se konturerne af, hvad der nu vil ske, siger han.

- Og der er obligationer og mere specifikt de kortløbende obligationer en af de mere sikre havne, hvilket betyder, at det vil blive billigere at låne, så vi på kort sigt vil se nogle endnu lavere renter end i dag, siger han.

Spørgsmål: Vil det sige, at brexit i virkeligheden er en god nyhed for boligejerne?

- Nej, man skal som boligejer være varsom med at glæde sig alt for meget over det her, for et yderligere dyk af renterne er dybest set et sygdomstegn, der kan få konsekvenser for væksten i Europa og den danske eksport til Storbritannien.

- Så på længere sigt kan det ramme os på andre fronter, siger Karsten Beltoft.

Et af de områder, der kan blive ramt af brexit, er den danske eksport af forbrugsvarer til de britiske øer.

Umiddelbart efter at det stod klart, at briterne vender tomlen nedad til det europæiske fællesskab, faldt pundet til en værdi af kun ni danske kroner.

Det er i forhold til den danske krone det laveste niveau siden 2014, mens det i forhold til dollaren er det laveste i 30 år.

Og det kan få konsekvenser for eksporten, fordi de danske varer bliver dyrere for de britiske forbrugere.

Det er dog uvist, hvilken form samhandlen med Storbritannien kommer til at få, og derfor er det ikke muligt at spå om de realøkonomiske konsekvenser for danske forbrugere på længere sigt.

/ritzau/

Dagens Gossip