Boligejere kan frygte regning efter kommunalaftale

Skrevet af admin

11/06/2016

Dagens topnyheder

Fredag blev regeringen og Kommunernes Landsforening enige om en aftale for kommunernes økonomi i 2017. Den aftale kan komme til at gøre ondt på boligejerne, vurderer Realkreditrådet.

Ifølge direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen, kan det nemlig betyde en stigning i ejendomsskatterne.

- Aftalen betyder, at kommunerne kan sætte ejendomsskatterne mærkbart op i 2017. Mange boligejere skal derfor være opmærksomme på, at de skal have flere penge op af lommen til næste år, siger hun i en pressemeddelelse.

- En typisk husejer skal i 2017 betale knap 600 kroner mere om året i grundskyld, hvis kommunerne udnytter dagens aftale til fulde, siger Ane Arnth Jensen.

I pressemeddelelsen peger Realkreditrådet på, at den kommunale ejendomsskat modsat den statslige ejendomsværdiskat ikke er underlagt et skattestop, men derimod et skatteloft.

Det er kommunerne, der sammen med regeringen fastlægger loftet og dermed, hvor meget boligejerne kan komme til at betale mere i ejendomsskat.

Her er de to parter med den nye aftale ifølge Realkreditrådet blevet enige om at hæve rammerne, så de afgiftspligtige grundværdier må stige med 5,5 procent i 2017.

Ifølge Realkreditrådet er det usikkert, hvor meget ejendomsskatterne kommer til at stige i de enkelte kommuner i 2017. Det er fordi, at kommunerne selv kan regulere satsen for ejendomsskatten - den såkaldte grundskyldpromille.

/ritzau/