Boligejere til tyvene: Kom bare indenfor

"Hvorfor lige mig?"

Det spørgsmål stiller mange danskere, når en indbrudstyvene har været på besøg. Svaret er måske, at det var for nemt.

Det er nemlig alt for nemt for de danske indbrudstyve at komme igennem vores døre, og ofte beskytter vi ligefrem tyven mod nysgerrige naboer med en høj hæk.

Sådan lyder konklusionen fra politiet og Det Kriminalpræventive Råd, efter en hollandsk undersøgelse har udråbt danskerne til det folk i Europa, der sikrer sig dårligst mod indbrud. Politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård, er træt af den kedelige Europa-rekord.

- Danskerne glemmer, at de selv har ansvaret for at holde sig sikret. Vi gør det ikke svært nok for indbrudstyvene at komme ind, siger han til Newspaq.

Og faktisk skal der ikke meget til at holde de ubudne gæster ude, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

- Det handler om "opportunity", siger konsulent Merete Djurhuus.

- Hvis det er nemt at gå til, er der flere, der falder i og prøver. Hvis man fjerner den nemme adgang til folks hjem, vil det vil have en bremsende effekt på mange indbrudstyve, forklarer hun.

I Holland er det vedtaget ved lov, at alt nybyggeri og renovering skal udføres med døre og vinduer, der er bygget til at modstå den såkaldte "3 minutters test". Tre minutter er nemlig den gyldne skillelinje for, hvor længe del fleste tyve skal bakse med en dør, før de giver op.

- I visse områder i Holland er kriminaliteten ved indbrud nedbragt med op til 80 procent, siger Merete Djurhuus.

Politikommissæren anbefaler alle at gå en tur rundt om deres eget hus og se på det med en tyvs øjne.

- De fleste ved jo godt selv, hvis de har en rådden kælderdør eller et vindue uden hasper, forklarer Christian Østergård.

 

Dagens Gossip