Boligejere tvivler på løfte om tilbagebetalt grundskyld

Skrevet af admin

31/01/2015

Mest læste i dag

At skatteminister Benny Engelbrecht (S) lover at forbedre grundskyldsvurderingerne, således at boligejerne kan se frem til mere retvisende vurderinger, er i teorien et fint, politisk træk, men i praksis er det ikke realistisk.

Det vurderer Allan Malskær, landsformand i Parcelhusejernes Landsforening.

- Politisk kan jeg godt se idéen i det, hvis man fandt de rigtige tal og de rigtige vurderinger, men det kan bare ikke lade sig gøre, siger han.

Benny Engelbrecht lover at tilbagebetale boligejerne penge i 2018, hvis nye og mere retvisende vurderinger til den tid viser, at de har betalt for meget i grundskyld.

- Der sidder nogle stædige folk inde i Skatteministeriet, der bliver ved med at sige, at de kan finde frem til retvisende vurderinger, men det er umuligt, fastslår Allan Malskær.

Allan Malskær tilslutter sig dermed Morten Skak, boligøkonom fra Syddansk Universitet, der i Politiken lørdag ligeledes afviser, at det er realistisk at komme frem til mere præcise vurderinger.

- Vi får aldrig fundet de rigtige grundværdier. Det er en illusion at tro, at man kan finde den korrekte værdi for de enkelte grunde, lød det fra Morten Skak.

Parcelhusejernes Landsforenings landsformand mener derimod, at man skulle have skredet til handling tidligere i forløbet.

- Man skulle have trukket en streg i sandet, hvor man burde have fastsat et tilbagebetalingsbeløb til de boligejere, der har betalt for meget i grundskat.

- Det ville være muligt, at beløbet ville blive sat lidt for højt, men så sparede man i det mindste energi og penge på de igangværende undersøgelser og kom videre, siger Allan Malskær.

Rigsrevisionen kritiserede forrige år Skat for at have sat 41 procent af ejendomsvurderingerne for højt i 2011, og både Skat og Skatteministeriet har erkendt, at Skats vurderinger ikke er gode nok.

/ritzau/