Boligejerne bruger rentebesparelsen på at afdrage mere

De lave renter har givet danske boligejere lige godt en milliard mere mellem hænderne i løbet af det seneste år, men pengene er ikke blevet klattet op.

Det viser en analyse, som Nykredit har foretaget, og som viser, at flekslånernes rentebesparelse i høj grad er blevet brugt til at afdrage yderligere på gælden, samtidig med at en del har omlagt til fastforrentede lån.

I 2013 betalte danske boligejere 35,5 milliarder kroner i renter på realkredit- og boliglån.

Sidste år var det tal svundet ind til 34,4 milliarder kroner, og det efterlader altså 1,1 milliarder kroner i sparede renteudgifter.

Til gengæld er afdragene samtidig vokset næsten tilsvarende fra 25 milliarder kroner til 26 milliarder kroner, og derfor blev der altså kun 100 millioner kroner tilbage til øget forbrug.

Det kan også forklare, hvorfor det stadig kniber med at få sparket gang i privatforbruget. Alligevel mener Nykredit, at de lave renter kan hjælpe økonomien på vej.

Boligpriserne er nemlig steget som følge af renteniveauet, og dermed er friværdierne rundt omkring også øget.

- Stigende friværdier øger mulighederne for lånoptagelse og kan således tilskynde øget privatforbrug.

- Samtidig forbedrer de optimismen blandt boligejerne, som bruger en større andel af deres indkomst til forbrug frem for opsparing og konsolidering, hedder det i analysen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip