Boligkøberne frygter skimmelsvamp

Købsaftalen er underskrevet og boligen overtaget. Først derefter opdager man, at boligen er fyldt med skimmelsvamp. Det er netop skrækscenariet for de fleste boligkøberne, viser en undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk.

- Vores undersøgelse viser, at næsten to ud af fem boligkøbere frygter at opdage skimmesvamp i væggene i deres nye bolig. Skimmelsvampen kan trives mange steder i boligen, hvor der er fugtigt, og det er uden tvivl udsigten til at udbedre skaderne og muligvis forsikringsslagsmål mellem hus- og ejerskifteforsikringsselskaber, der får et flertal til at pege på skimmelsvampen som den værste overraskelse, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Skimmelsvamp kan gøre en syg og skal fjernes. Den gode nyhed er, at skimmelsvamp ikke nedbryder det materiale, den sidder på, som andre svampetyper kan gøre. Men har den bredt sig, kan du risikere, at det ikke er nok at vaske ned og tørre ud – så må du må udskifte dét, skimmelsvampen har siddet på.

Næst efter skimmelfrygten, kommer bekymringen for, om huset begynder at synke på grund af blød undergrund. Hver fjerde bekymrer sig for, om deres nye hus skulle begynde at synke. Samtidig har danskerne også fået respekt for vand- og kælderskader. Hver tiende frygter en oversvømmet kælder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip