Boligmangel får akutcenter til at afvise unge på flugt

Skrevet af admin

27/04/2016

Dagens topnyheder

Når unge mænd og kvinder ønsker at flygte fra kontrollerende etniske miljøer, er det ikke sikkert, at døren er åben på Danmarks eneste specialiserede akutcenter for truede unge, Red Safehouse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen fik 76 personer fra 2012 til 2015 afslag på ophold på centeret. Red Safehouse tilbyder blandt andet at skjule dem på hemmelig adresse med videoovervågning.

Anita Johnson, der er direktør i Red Safehouse, siger til Jyllands-Posten, at centret har været nødt til at afvise folk på grund af pladsmangel.

Sidste år modtog centret 272 henvendelser, men med kun otte udslusningsboliger kan centeret ikke følge med.

- Hvis der var flere udslusningsmuligheder, ville vi kunne hjælpe flere, siger Anita Johnson til Jyllands-Posten.

- Når vi ikke har mulighed for at sende de unge videre efter deres forløb her, stopper centeret til.

- Det betyder, at unge, der er vurderet klar til at forlade stedet, må blive her, mens vi må afvise flere og henvise dem til andre krisecentre uden samme beskyttelsesniveau og samme lange, skræddersyede forløb, siger hun til avisen.

Kommunernes Landsforening erkendte i juli i fjor over for DR, at man "er kommet for sent ud af starthullerne."

På Christiansborg mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, at centrene er nødt til at få flere penge.

Så kommunerne skal stramme sig an, mener hun.

- Der er ingen tvivl om, at der er en række kommuner, som på ingen måde er gode nok til at have fokus på det her problem, siger hun til Jyllands-Posten.

Også De Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen, anerkender, at der er et problem. Hun vil sågar arbejde for, at området får flere midler.

- Vi skal finde nogle flere ressourcer. På en måde er det godt, at der er pres på, for det er et tegn på, at flere tør at bryde med miljøerne, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

/ritzau/