Boligmarked i knæ: Nemmest at sælge de små huse

Boligmarkedet det seneste år været hårdt ramt af købernes tilbagholdenhed, og det ses ikke mindst på sælgernes adfærd på markedet.

Således viser nye tal fra Boliga, at omkring hver anden hussælger siden årsskiftet har pillet boligen af markedet uden at have fået solgt den.

Modløsheden ses især i forhold til de største huse på over 200 kvadratmeter, hvor kun 30 procent af boligerne har fundet en ny ejer, mens 54,4 procent af de helt små huse på under 100 kvadratmeter er solgt.

Annonce: Få lav pris og ingen binding på din træning - Klik her

Huse, som var mellem 100-150 kvadratmeter og 150-200 kvadratmeter og som forsvandt fra markedet i år, er blevet solgt i henholdsvis 51,5 procent og 43 procent af tilfældene.

Spreder man blikket ud over landet, er der store forskelle på, hvor der bliver solgt flest huse i forhold til antallet af nedtagne boliger.

Sælgere af villaer på mellem 0-100 kvadratmeter har haft bedst held i Ikast-Brande Kommune i Midtjylland, hvor knap 83 procent af de huse, der forsvandt fra markedet i løbet af 2011, fandt en køber.

Halsnæs Kommune i Nordsjælland og Brøndby Kommune på vestegnen tager de to følgende pladser med salg i 74,5 procent og 74,2 procent af tilfældene.

Den mest almindelige husstørrelse på markedet - mellem 100-150 kvadratmeter - har været mest populær i Vallensbæk Kommune, Tårnby Kommune og Allerød Kommune, hvor køberne har indgået handler i 74,2 procent, 65 procent og 64,8 procent af tilfældene, mens salgsprocenten for villaer på mellem 150-200 kvadratmeter har været højest i Albertslund Kommune, Billund Kommune og Rødovre Kommune med salg i 86,4 procent, 64,3 procent og 62,9 procent af tilfældene.

På markedet for de største villaer er det sælgerne i Favrskov, der løber med førstepladsen.

Her er 55,8 procent af de nedtagne boliger senere blevet registreret med en salgspris

De mest uheldige sælgere bor på Langeland Kommune, som ligger i bunden i to ud af de fire størrelseskategorier.

Huse på mellem 100-150 kvadratmeter og 150-200 kvadratmeter, der er forsvundet fra markedet i år, er blot i henholdsvis 26,9 procent og 20,5 procent af tilfældene blevet solgt.

Sælgere i Nordfyns Kommune ligger i bunden på listen over villaer på mindre end 100 kvadratmeter, hvor salgsprocenten ligger på 21,2 procent, mens de største villaer har haft sværest ved at lokke købere til i Frederikssund Kommune, hvor blot 14,3 procent af de nedtagne boliger er blevet registreret med en salgspris, skriver Boliga.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip