Boligpriserne kravler opad

Priserne på både ejerlejligheder og parcelhuse er ved at kravle i vejret. Huspriserne er nu kommet op på det højeste niveau siden 2011, mens priserne på ejerlejligheder er de højeste i fire år.

Det viser helt dugfriske tal fra Danmarks Statistik. Heri kan man se, at det gennemsnitligt hus er steget i pris med 1,8 pct. fra januar til februar, mens priserne på ejerlejligheder i samme periode voksede med 2,1 pct. Vender man blikket et helt år tilbage er priserne på husene gået op med 2,2 pct., mens ejerlejligheder er blevet hele 7,9 pct. dyrere.

Økonomerne over en bred kam påpeger, at der er tale om glædelig tal for det danske boligmarked. Men armene bliver ikke rakt helt i vejret. Markedet er i bedring, men der er ikke nødvendigvis tale om en entydig vending. I store dele af landet falder priserne stadig, påpeger Danske Bank.

»Det er særligt i de såkaldte udkantsområder, at boligmarkedet fortsat er under pres, mens det går langt bedre i byområderne, som også oplever befolkningsvækst. Det er vores vurdering, at huspriserne vil holde det aktuelle niveau og måske endda stige en smule over de kommende år,« siger cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

»Men markedet er fortsat meget skrøbeligt, og risikoen for prisfald er fortsat ganske høj,« siger Steen Bocian.

Arbejdernes Landsbank har en lidt mere optimistisk tone. Cheføkonom Lone Kjærgaard fremhæver, at hvis Den Europæiske Centralbank vælger at sætte renten ned i eftermiddag, vil de danske boligrenter få endnu et lille nøk ned, og det vil give endnu mere luft til boligmarkedet.

»Ser vi lidt længere frem, så er vi efterhånden mere fortrøstningsfulde end vi har været længe. Vi forventer en langsom genopretning af konjunkturerne herhjemme og med det nuværende prisniveau og det lave renteniveau, ser vi ikke de store farer for, at boligpriserne står foran et større dyk den kommende tid,« siger Lone Kjærgaard.

»Alt i alt er dagens tal virkelig glædelige – og noget, vi har sukket længe efter at se,« siger Lone Kjærgaard.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip