Boligpriserne var igen i hopla i februar

Skrevet af admin

04/05/2016

Mest læste i dag

Efter en mut afslutning på 2015 er boligpriserne tilbage i fremdrift i 2016. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

De viser, at tendensen fra januar er fortsat. I februar steg den gennemsnitlige pris på et hus med 0,8 procent i forhold til januar, mens prisen på en lejlighed steg med 1,1 procent.

Siden februar sidste år er priserne på huse steget med 5,3 procent, mens prisen på lejligheder er steget med 11,6 procent.

- Forklaringen skal primært findes i renteudviklingen og beskæftigelsessituationen. I 2015 satte renten gentagne gange rekord, og selv om renten i 2016 har været lidt højere, er der stadig tale om et niveau, der virker kraftigt stimulerende på boligmarkedet.

- Samtidig er antallet af lønmodtagere steget med over 95.000 siden foråret 2013, hvilket igen betyder, at der ikke blot er flere, der kan blive kreditgodkendt til en ejerbolig, men også flere der har lyst til at blive det, skriver boligøkonom hos Nordea Lise Nytoft Bergmann i en kommentar til tallene.

Hun noterer sig, at priserne på huse siden bunden i slutningen af 2011 er steget med 17 procent, mens prisen på lejligheder er steget ikke mindre end 50 procent.

- Det er en ganske voldsom stigning på så kort tid. Dermed er der ikke noget at sige til, hvis andre boligejere er grønne af misundelse over de lejlighedsejere, der må siges at være på den grønne gren ved at have købt på et heldigt tidspunkt, skriver Lise Nytoft Bergmann.

Ifølge Realkredit Danmark forventer man, at boligpriserne til stige 3-4 procent i 2016, en lidt lavere takt end i 2015.

- Men der er med vores øjne ingen grund til at være alt for ked af lidt lavere prisstigningstakter på boligmarkedet set i lyset af den afdæmpede økonomiske udvikling herhjemme.

- Og de aktuelt meget lave renter, der kan risikere at give efterfølgende tømmermænd på boligmarkedet, den dag de for alvor begynder at kravle opad, skriver cheføkonom hos Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

/ritzau/