Boligrenter fortsætter ned: Er på vej under tre procent

Skrevet af admin

27/01/2016

Mest læste i dag

Uroen på aktiemarkederne har indtil nu været godt nyt for kommende boligejere, fordi det har fået en række investorer til at søge tilflugt i realkreditobligationer.

Det har fået kursen på obligationerne til at stige, blandt andet på den treprocentsobligation, som i lang tid har været den toneangivende på boligmarkedet.

Det kan imidlertid slutte torsdag for Realkredit Danmarks vedkommende.

Noget tyder ifølge cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig på, at onsdagens gennemsnitskurs kan bevæge sig op over 100.

Sker det, lukkes der midlertidigt for tilbudsgivning på denne obligation, og så skal man i stedet optage lån med udgangspunkt i obligationen med en kuponrente på 2,5.

- I forhold til boligejerne er der ingen grund til at begræde en lukning af treprocentsobligationen.

- Den lukker jo, fordi renten falder, og det dermed bliver billigere at finansiere sin bolig, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Skulle kursen på treprocentsobligationen holde sig lige under 100, anbefaler Realkredit Danmark faktisk, at man vælger et 2,5-procentslån.

Det skyldes, at lånet er billigere over tid og har en større kursfølsomhed, hvilket vil komme boligejeren til gode, hvis renten stiger.

For et års tid siden faldt renterne så langt ned, at mange kunne omlægge til et toprocentslån.

Det medførte den største konverteringsbølge i lang tid, da boligejerne skiftede deres dyre lån ud med en billigere variant.

/ritzau/