Boligsite tilbyder: Sælg et hus for 12.000 kroner

Sådan lyder tilbuddet var boligsitet Boliga, som i dag åbner for, at boligsælgere selv kan sætte deres bolig til salg.

Muligheden for selv at sætte en bolig til salg har eksisteret længe på forskellige mindre sites og på f. eks. Den Blå Avis. Men dels har Boliga en voldsom trafik, ca. 800.000 månedlige brugere, dels tilbyder sitet en pakke med de juridiske ydelser, der hører til en bolighandel - indtil videre dog uden berigtigelse af købsaftalen.

Læs flere artikler om hussalg her

Men forudsat, at berigtigelsen af købsaftalen skal købes hos en ekstern advokat, så ser regnestykket sådan ud:

Annonce på Boliga: 499 kr. om månedenIndhente de nødvendige papirer til boligsalget via Boliga: 995. kr.Tilstands- og energirapport: 7.000 kr.Berigtigelse af købsaftale: 2.995 kr.

Dermed kan et hus i bedste fald sælges for omkring 12.000 kr. , hvis en køber melder sig med det samme.

Partner hos Boliga Ricco Zuschlag oplyser, at planerne om at tilbyde gør-det-selv salg af boliger har ligger i skuffen i længere tid.

»Men vi vurderer, at markedet er modent nu, og så er det et stort ønske fra vores brugere,« siger han.

Boliga forventer ikke de store negative reaktioner fra de traditionelle ejendomsmæglere, som i forvejen har fået konkurrence fra flere muligheder for, at boligejere selv kan sætte deres bolig til salg. Flere mæglere tilbyder også hybride løsninger med varierende grader af selv-salg.»Det er jo ikke anderledes, end når både forhandlere og private sætter biler til salg på Bilbasen,« siger Ricco Zushlag.

Boliger fra traditionelle mæglere og boliger fra gør-det-selv sælgere vises på lige fod på Boliga, som regner med, at ca. 10 procent af bolighandlerne på markedet gennemføres uden om de traditionelle mæglere og dermed er potentielle kunder til gør-det-selv salg hos Boliga.

I 2012 blev der gennemført 42.300 frie handler med lejligheder, huse og sommerhuse i Danmark, og det giver et potentielt marked for gør-del-selv handler på 4.230 boliger.

Dagens Gossip