Bolt er verdens hurtigste: Løber fra Gatlin i VM-finalen

Han gjorde det igen, Usain Bolt fra Jamaica.

Beviste, at han er planetens hurtigste mand, da han søndag genvandt VM-guldet i atletikkens kongedisciplin - mændenes 100 meter løb. Men søndagens finale i Kina var en uhyre tæt en af slagsen.

Bolt vandt i tiden 9,79 sekunder, mens amerikanske Justin Gatlin måtte tage til takke med sølv efter at være slået med den mindst mulige margin. Gatlin løb i tiden 9,80.

Det var ventet, det ville blive tæt, og mange troede, 2015 var året, hvor Bolt skulle vippes af pinden.

Årsagerne til det var mange. Bolt har været skadet og langt fra fået den perfekte VM-optakt. Tiderne i 2015 har ikke været prangende, og samtidig var Justin Gatlin forud for VM-finalen ubesejret i to år.

Gatlin kom til VM med de fire hurtigste tider i 2015 - alle under 9,78 sekunder. Han fortsatte med at imponere i Kina og var hurtigst af alle i lørdagens indledende heat med 9,83 sekunder og hurtigst af alle i semifinalerne tidligere søndag med 9,77 sekunder.

Men så var det finaletid. Og tid til direkte duel med Bolt, som godt nok på stopuret har haltet betragteligt efter Gatlin i år, men som normalt har overtaget i de direkte dueller.

Syv ud af otte gange, de to supersprinterne har løbet mod hinanden, har Bolt nu slået Gatlin.

At Bolt overhovedet kom i VM-finalen var lidt af et kunststykke, han var nemlig uhyre tæt på at vælte i semifinalen. Han snublede i begyndelsen af løbet og mistede et skridt, men han holdt sig på benene og overhalede akkurat konkurrenterne på de sidste meter.

Bronzen blev delt mellem Trayvon Bromell fra USA og canadiske Andre de Grasse, der begge blev noteret for tiden 9,92 sekunder.

Siden OL i Beijing i 2008 har Usain Bolt ti af 11 individuelle sprintkonkurrencer, der har været i VM- og OL-sammenhæng. Han er også indehaver af verdensrekorden, der lyder på 9,58 sekunder.

Kun VM-titlen i 2011 på 100 meteren i sydkoreanske Daegu er glippet for 29-årige Bolt på grund af en tyvstart.

Justin Gatlin er 33 år, han var ude af verdenstoppen 2006 til 2010, hvor han afsonede en karantæne for doping.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip